Defanzivac Čelika za SportSport.ba

Jusić: Slavija zaslužuje respekt, moramo dati maksimum

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas gostuju kod Slavije. Biće to veoma teško gostovanje za Zeničane, budući da ekipa iz Lukavice odlično igra na svome terenu.

Uoči utakmice razgovarali smo sa defanzivcem Emirom Jusićem, koji će danas imati mnogo posla u odbrani. Cilj je zaustaviti Spalevića i ostale igrače Slavije, koji će sigurno dosta prijetiti iz prekida, što im je ujedno i najjači segment u igri.

"Teško gostovanje nas očekuje, iako u posljednje vrijeme imamo dobar skor protiv njih, dobro su rangirani imaju dosta bodova i zaslužuju respekt. U napadu imaju Darka Spalevića, koji je dosta iskusan ima inostrano iskustvo, moramo dati sve od sebe da ga zaustavimo i ostale igrače. Očekuje nas sigurno loš teren, ali to nam ne daje pravo da tražimo neki alibi, moramo izaći igrati i izvući pozitivan rezultat. Moramo biti skoncentrisani na prekidima i odigrati jako u odbrani, onda uspjeh sigurno neće izostati", nada se Jusić.

Čelik u srijedu dočekuje Vitez u okviru 1/16 finala Kup-a.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nama je prioritet prvenstvo, jer ispada šest klubova, ali mi moramo čuvati obraz kluba. Mogli smo dobiti i malo lakšeg protivnika, ali opet moramo dati sve od sebe i protiv Viteza, te se pokušati plasirati u narednu rundu takmičenja", kazao je za SportSport.ba Emir Jusić 29-godišnji stoper Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.