Jusić: Slobodu možemo i moramo pobijediti

Defanzivac Čelika za SportSport.ba

Jusić: Slobodu možemo i moramo pobijediti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika se nakon poraza na otvaranju proljetnog dijela sezone u gostima protiv Viteza (1:0) pripremaju za narednu utakmicu protiv Slobode na Bilinom polju.

Biće to utakmica starih rivala, a Zeničani u ovoj utakmici imaju imperativ pobijede jer su porazom od Viteza došli u situaciju da više ne smiju kiksati, posebno na domaćem terenu.

Radosna vijest za Stručni štab crno-crvenih je oporavak defanzivca Emira Jusića, koji nije nastupio protiv Viteza zbog jake upale grla. Ovaj 28-godišnji defanzivac bi protiv Slobode trebao dobiti novu poziciju u ekipi, a šta očekuje od naredne utakmice i svojih igara u Čeliku kazao je u razgovoru za SportSport.ba.

"Jako mi je žao što nisam igrao u Vitezu. Naivno smo izgubili od ekipe koja nije bolja od nas, ali dosta težak teren je više iznenadio nas, jer smo mi dolaskom novog trenera promijenili fizionomiju igre. Ipak zaboravili smo na taj poraz kojeg sigurno nismo očekivali, ali nas je dobro opametio pred naredne utakmice", ističe Jusić.

Narednog vikenda na Bilino polje stiže sjajna Sloboda predvođena Husrefom Musemićem na klupi i Zajkom Zebom na terenu.

"Sloboda je sjajna ekipa, koja se dosta dobro pojačala u ovom prelaznom roku. Doveli su iskusnog i provjerenog trenera, tako da su već u prvom kolu protiv Travnika pokazali svoj kvalitet. Mi na domaćem terenu u drugom dijelu sezone ne smijemo dopustiti kikseve, tako da Slobodu možemo i moramo pobijediti, ako ne želimo da još više zakomplikujemo svoju poziciju na tabeli. Očekujem lično jednu sjajnu utakmicu i naravno našu pobjedu", nada se sjajni defanzivac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će do kraja sezone kako stvari stoje igrati bez navijača na domaćim utakmicama.

"Žao mi je što naši navijači neće biti protiv Slobode na Bilinom polju, ali razumijem i njihovu želju za promijene. Svakako da se nogomet igra zbog navijača i mogu vam kazati da nije nimalo lijep osjećaj igrati bez podrške publike. Ja se nadam da ćemo mi svojim igrama u nastavku sezone, kako kod kuće, tako i na strani polako vraćati publiku na stadion, a nadam se vrlo brzo da će Bilino polje kao nekad biti dobro ispunjeno, te da će se klub u narednim sezonama boriti za vrh tabele, a ne za opstanak", kazao je za SportSport.ba Emir Jusić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti