Strateg Čelika za SportSport.ba

Jusufbegović: U Vitez idemo po pobjedu

Dino Kurbegović

  Nogometaši Čelika u subotu od 15 sati igraju veoma važnu utakmicu u Vitezu. 

Zeničani su trenutno u deficitu od osam bodova za Metallegheom, koji se nalazi na poziciji koja i naredne sezone garantuje igranje u Premijer ligi. Ipak izabranici Nedima Jusufbegovića protiv Zrinjskog su pokazali da uz maksimalan angažman i veliku borbu mogu da se nose sa svakom ekipom, pa i liderom Premijer lige.

Uoči komšijskog duela u Vitezu za SportSport.ba je govorio Čelikov trener Nedim Jusufbegović. 

"Svi igrači osim Salčinovića, Šišića i Stokića mogu igrati, Pezer se vraća u ekipu. Naredna utakmica za nas je najbitnija. Moramo ići na pobjedu, to nas jedino interesuje. Pitat će se, naravno, nešto i protivnik koji se u prvom kolu protiv Sarajeva pokazao u sjajnom izdanju. Za Vitez nemamo posebnu taktiku osim da idemo na pobjedu. Radili smo na nekim stvarima poput prekida ili ničijih lopti i znamo dobro kakav nas teren očekuje. Stalno na treninzima obraćamo pažnju na te prekide i koncentraciju, tako da se nadam da će i protiv Viteza to biti na visokom nivou. Vitez može biti opasan u mnogim momentima igre i morat ćemo biti veoma oprezni", ističe Jusufbegović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će u Vitezu imati veliku podršku navijača.

"Podrška navijača je veoma bitna za nas, vidjeli ste protiv Zrinjskog kako su nam dali pozitivnu energiju poslije zaostatka od jednog gola. To će nam sutra svakako značiti. Navijači su uz nas, a mi ih moramo svojim igrama i kvalitetom animirati i za naredne utakmice, kako bi do kraja sezone osigurali opstanak u Premijer ligi."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi