Jutros nastavljen sastanak

FIFA i UEFA insistiraju na jednom predsjedniku

Jutros nastavljen sastanak

Adnan Beganović

Jutros u 8 sati i 30 minuta nastavljen je sastanak izaslanika FIFA-e i UEFA-e, Marcel Benza i Eve Pasqueir, sa čelnim ljudima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Kako sinoć do kasnih sati nije postignut dogovor, sastanak koji je možda i najvažniji za budućnost bh. fudbala, nastavljen je rano jutros.

Kao što smo već i pisali FIFA i UEFA u prijedlogu novog statuta insistiraju na jednom predsjedniku FS BiH, i upravo na ovom pitanju došlo je do najveće rasprave.

Podsjetimo, prije nekih mjesec dana iz UEFA-e i FIFA-e su na adresu našeg saveza poslali prijedlog novog statuta FS BiH, te su zatražili da se isti usvoji, a ukoliko do toga ne dođe, odnosno ukoliko se prijedlog statuta ne usvoji, slijede nam žestoke sankcije, pa možda i izbacivanje naših klubova i reprezentacije iz svih takmičenja.

Mnogo toga trebalo bi biti jasnije do 12 sati kada je u prostorijama FS BiH zakazana press konferencija na kojoj će javnost biti upoznata sa rezultatima ovog sastanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.