Juve dovodi Williama Carvalha?

Igrač Sportinga stiže u Torino

Juve dovodi Williama Carvalha?

Endin Čaušević

Iako je Massimiliano Allegri izjavio da Juventus neće više dovoditi nova pojačanja čini se da su se u klubu iz Torina predomislili.

Italijanski mediji objavili su danas da je Juventus kontaktirao lisabonski Sporting kako bi se raspitao za Williama Carvalha. Ovaj 25-godišnji fudbaler se ranije nalazio na meti Arsenala, no Topnici nisu željeli aktivirati njegovu otkupnu klauzulu kako je to tražio portugalski klub.

No, čini se da je Juve spreman da plati 40 miliona eura za ovog defanzivnog veznog igrača. Carvalho po potrebi može igrati i na soperskoj poziciji što je veliki plus za ovog igrača. Navodno, Juve će aktivirati njegovu otkupnu klauzulu ukoliko se dogovore s igračem oko uslova.

Juve je pokazao interes i za Blaisea Matuidija koji igra na sličnoj poziciji. Međutim, jasno je da će Staroj dami biti mnogo lakše da dovede Carvalha nego igrača PSG-a.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi