Juve  odustaje od Džeke, meta je Pazzini

Prema pisanju Tuttosporta

Juve odustaje od Džeke, meta je Pazzini

Edmir Škorić

Italijanski Juventus prema pisanju Tuttosporta odustao je od želje da u svoje redove dovede bh. reprezentativca Edina Džeku. Stara dama se sada okrenula napadaču Sampdorije Giampaolo Pazziniju.

Torinskom Juventusu potreban je kvalitetan napadač, budući da će Francuz David Trezeguet s terena izbivati više od 40 dana. Od ranije Juventus se, zajedno s Chelseaom i Arsenalom, pominjao uz Milan kao mogući novi klub bh. napadača Edina Džeke.

No, italijanski Tuttosport piše kako je Staroj dami previše za "dijamanta" izdvojiti 35 miliona eura, koliko traži Wolfsburg. Stoga, u Torinu su se sada okrenuli dovođenju Giampaolo Pazzinija, vrsnog golegetera iz Sampdorije.

Pazzini je želja i engleskih Manchester Cityja i Chelsea. Ove sezone zabio je osam golova i vjerovatno će predstavljati napad Italije na SP-u u Južnoj Africi. Ono što je, za razliku od Džeke, mnogim klubovima primamljivo je njegova cijena. Pazzinija bi tim iz Đenove pustio za skromnih 20 miliona eura.

Upravo postizanje golova je najveća nevolja po trenera Ciru Ferraru i Juventus ove sezone. Diego, Amauri, Del Piero bez povrijeđenog Trezegueta i Iaquinte ne mogu puno napraviti. I londonski Chelsea pokušava dovesti Pazzinija i to ponajviše zbog razloga što će do kraja mjeseca igrati bez Didiera Drogbe i Salomon Kaloua (obojica na Afričkom kupu nacija).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije