Roditelj nakon utakmice utrčao na teren, pa nokautirao glavnog sudiju

Skandal u Španiji

Roditelj nakon utakmice utrčao na teren, pa nokautirao glavnog sudiju

Endin Čaušević

Poznato je da sudijama na mečevima omladinske kategorije uopšte nije lako suditi zbog konstantnog pritiska s tribina od nezadovoljnih roditelja.

Sudije koje imaju zadatak da sude mečeve u omladinskim kategorijama moraju biti spremne na mnogo toga, a posebno na dobacivanja s tribina nezadovoljnih roditelja koji često znaju i da pretjeraju.

Koliko to u većini slučajeva prelazi granicu pokazao je video koji je danas glavna tema javnosti u Španiji.

Naime, jučer su u Cadizu igrale omladinske ekipe Juventud Sanluquena i Sanlucar, a ova utakmica se našla u centru pažnje nakon što je jedan od roditelja nakon utakmice utrčao na teren i krenuo da se obračuna s sudijama.

Na videu se jasno vidi trenutak kada je jedan od roditelja, koji je navodno i direktor Sanlucara, došao do sudija i jednog je nokautirao svojim udarcem, a riječ je oglavnom sudiji Davidu Cervantesu Lorenzu.

Na svu sreću njegovi pomoćnici su odmah reagovali i spriječili da dobije možda još neki udarac.

Također, španski mediji pišu da je sudija nakon toga otišao u svlačionicu i nazvao policiju, ali prije toga ga je napao još neko iz publike i udario.

Jedan od roditelja bio je ljut zbog ishoda na terenu i činjenice da je tim njegovog sina poražen, ali niko nije očekivao da će reagovati na tako sramotan način i na kraju udariti glavnog sudiju.

Top Komentari

lalinjo
@Zeleni_zub taj koji je snimao ima sve od početka,pa sjeckaju i dorađuju snimku kako njima odgovara,pošalji meni bilo koju svoju snimku i ja ću ti bez problema napraviti što god hoćeš,pozadinu muzike,itd...također imaju i videonadzor na stadionu,ali normalno da neće objaviti što njima nije u interesu,tako da.....sve je izrežirano da se kompletna krivica svali na Zrinjski,ali to im neće proći nikada...
1 0
Zeleni_zub
@lalinjo ko god je nekog udario treba biti kaznjen prema pravilniku. pa bio to đokica, profa, sudija ili roditelj. a i svaki snimak bi se trebao objaviti, nije ovo južna koreja, pa da se skriva i zataškava. Ne znam što zrinjski fino ne kaze sta se desilo? Al od svega, najzanimljivija mi je ova teorija što prvi put čujem da kad se dva igrača potuku na terenu, sudija treba da samo kazni onog ko je prvi počeo. Zar nije normalno da obojica dobiju po crveni i nogu u guzicu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi