Džekin agent u središtu skandala: Preko Bonuccija 'pritiskao' igrače da potpišu za njega
Foto - Instagam

Lucci završavao poslove preko defanzivca Juventusa

Džekin agent u središtu skandala: Preko Bonuccija 'pritiskao' igrače da potpišu za njega

M. Šljivak

Defanzivac Juventusa Leonardo Bonucci suočava se sa sankcijama od Fudbalskog saveza Italije jer je 'pritiskao' saigrače iz kluba i reprezentacije da promijene agenta.

Il Messaggero tvrdi da je tužioc Fudbalskog saveza Italije otvorio istragu protiv Bonuccija uz optužbe da je nagovarao i 'pritiskao' saigrače da promijene agenta i da pređu kod Alessandra Luccija.

Obećavao im je Lucci bolje ugovore i pozive u reprezentativne selekcije ako se odluče za njegovu agenciju i vršio je ogroman pritisak na fudbalere preko Leonarda Bonuccija.

Lucci je prije nekoliko mjeseci postao menadžer reprezentativcu Bosne i Hercegovine Edinu Džeku, a odnedavno su u njegovu World Soccer Agency pristupili Gaetano Castrovilli, Dejan Kuluševski i Gianluca Scamacca.

Pored Džeke i Bonuccija sa Luccijem sarađuju mnoga poznata imena iz svijeta fudbala. Vodi brigu o karijerima Alessandra Florenzija, Marka Pjace, Joaquina Corree, Juana Cuadrada i mnogih drugih.

[twitter]https://twitter.com/GrimandiTweetss/status/1394973469100716032[/twitter]

Oglasi

To mu nije bilo dovoljno pa je preko Bonuccija vršio pritisak na određene fudbalere da prihvate njegovu ponudu kako bi on vodio brigu o njihovoj karijeri, ali na kraju se sve otkrilo i izbio je pravi skandal.

Protiv Bonuccija je pokrenut postupak pred Fudbalskim savezom Italije (FIGC) i prijeti mu suspenzija sa zelenog terena, a i sam Lucci će biti ispitan pred federalnom komisijom za sport.

Il Messaggero također tvrdi da je najgore u svemu prošao napadač Genoe Gianluca Scamacca. Njemu nisu dali mira i konstantno su ga pozivali sve dok 22-godišnji napadač nije pristao na ponudu.

Scamacca je donio odluku da se priključi Luccijevom timu i napustio je svog prethodnog agenta Paola Paolonija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je član Luccijeve agencije postao u februaru ove godine, a ranije su se o njegovoj karijeri brinuli Irfan Redžepagić i Silvano Martina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Kon nas u Slobodi je deset puta gore
4 0
amil071
Ja ne znam sta je ovdje nelegalno, ovo je tesko dokazivo, čuj pritiskao, lobiranje je sasvim dozvoljeno dok ne prijetiš oružjem i slično...helem nejse ovo je glupost.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije