Juventus čeka ishod pregovora

Džeko od ponedjeljka pregovara o odlasku

Juventus čeka ishod pregovora

Predstavnici reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeke u ponedeljak će započeti pregovore sa čelnicima Wolfsburga oko transfera našeg reprezentativca.

Kako je Sportsport.ba već pisao, Džekin menadžer Irfan Redžepagić u ponedjeljak će se u Wolfsburgu sastati sa direktorom te ekipe Dietmarom Hoenessom, te će mu saopštiti kako Dijamant želi od naredne sezone promijeniti ekipu.

Wolfsburg na sve moguće načine pokušava zadržati Džeku u svojim redovima, ali kako sada stoje stvari, to će im jako teško poći za rukom. Edin Džeko još je prošle godine izrazio želju da napusti Wolfsburg, a od naredne sezone je odlučan da pređe u neki veći evropski klub, s kojim bi mogao nastupati u evropskim takmičenjima.

Situaciju oko Džeke pomno prate Juventus, Manchester City i Chelsea, pa i Tottenham, ali je teško za vjerovati da ekipa sa White Hart Linea finansijski može parirati ponudama prvospomenutog trojca.

U Torinu su u stanju pripravnosti i čekaju ishod pregovora u ponedeljak, a kako se očekuje, Juventus je odmah spreman dati svoju ponudu Wolfsburgu, čim postane jasno da li će njemačka ekipa pristati na prodanju našeg reprezentativca. Očekuje se da bi do kraja naredne sedmice prva zvanična ponuda iz Torina mogla stići na adresu Wolfsburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.