Juventus dovodi pojačanje iz Porta?

Žele 18-godišnju nadu portugalskog fudbala

Juventus dovodi pojačanje iz Porta?

E. Čaušević

Juventus očito neće nijemo posmatrati januarski prelazni rok i u Torino će prema svemu sudeći doći nekoliko novih igrača.

Stara dama "bacila je oko" na mladog fudbalera Porta, Dioga Dalota, koji je sjajnim igrama na sebe skrenuo pažnju mnogih klubova širom Evrope. Ovaj 18-godišnji desni bek debitovao je ove sezone za Porto i uspio je da pokaže da se radi o veoma talentovanom igraču.

Prema pisanju italijanskih medija Juve je pokazao veliki interes za njega i spreman je da aktivira otkupnu klauzulu koja iznosi 20 miliona eura. Iako je Stara dama pokušala da ga dovede za desetak miliona eura iz Porta su poručili da Dalot može ići samo ako se plati otkupna klauzula.

Navodno, Juve će pokušati da ga dovede već u januaru, ali će Dalot ostati na posudbi u Portu naredne dvije godine. Međutim, još uvijek se očekuje zvanična ponuda aktuelnog prvaka Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi