Pirlo: Pjanić je u ovom trenutku najbliži da bude moj nasljednik

Hvalio Malog princa

Pirlo: Pjanić je u ovom trenutku najbliži da bude moj nasljednik

Legendarni vezni fudbaler Milana i Juventusa Andrea Pirlo imao je samo riječi hvale za trenutnog trenera Stare dame Masimiliana Allegrija i za veznog fudbalera ovog kluba Miralema Pjanića.

Pirlo je bio impresioniran taktičkim umijećem Allegrija na utakmici protiv Cagliarija, a također je impresioniran igrama Pjanića za kojeg kaže da se dosta popravio u odnosu na prošlu sezonu.

"Allegri nema fiksnu formaciju, nego se prilagođava igračima koji su mu u tom trenutku na raspolaganju, kao i timu protiv njega. To je velika sposobnost kada to znate. Sa taktičkim promjenama na susretu protiv Cagliarija je bio ponovo u pravu. Ulaz Douglasa Coste u igru je bio pun pogodak i donio je prednost Juventusu. Kada igraju brže, oni su zastrašujući", rekao je Pirlo.

Novinari su ga upitali da li je Pjanić njegov nasljednik:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On je najbliži u ovom trenutku. Dobro radi i puno se popravio u odnosu na prošlu godinu. Sada je pronašao svoju idealnu poziciju koju veoma dobro tumači. On može da promijeni igru kada je to potrebno. I ja sam volio da u formaciji postoje dva igrača po krilima, tada sam imao priliku da tražim najprikladnija područija za primanje lopte", rekao je Pirlo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi