Juventusu pobijedio, a da nije zatresao mrežu: O poništenom golu Vlahovića će se pričati

Dramatičan finiš u Torinu

Juventusu pobijedio, a da nije zatresao mrežu: O poništenom golu Vlahovića će se pričati

Admin Čaušević

Derbi između Juventusa i Fiorentine imao je dramatičan kraj, a konačan rezultat glasio je 1:0 za domaćina koji je u sudijskoj nadoknadi umalo sve upropastio. 

Koliko god to zvučalo čudno pobjeda Juventusa je stigla, a da torinski klub nije ni zatresao mrežu, barem ne kod pobjedonosnog gola.

Najvažniji trenutak na meču desio se u 35. minuti kada je viđen i jedini pogodak, a autor je bio Adrian Rabiot.

Angel Di Maria je poslao centaršut na drugu stativu, Rabio je šutirao glavom, golman Fiorentine je izbacio, ali sudija Fabri je pkoazao na centar.

Ustanovljeno je kako je lopta prešla gol-liniju te je gol francuskog veznjaka bio regularan za vrijednu pobjedu Bianconera. Gol pogledajte ovdje.

Oglasi

U 59. minuti Dušan Vlahović je pogodio i proslavio gol, ali je stigao poziv iz VAR sobe. Radilo se o milimetarskom ofsajdu i ostalo je 1:0.

[twitter]https://twitter.com/samirsynthesis/status/1624837793561165824[/twitter]

Dramatična situacija se zbila u 89. minuti kada je Castrovilli zabio za izjednačenje, ali je i taj gol poništen, zbog također minimalne ofsajd pozicije.

Na kraju je Juventus mogao sve upropastiti kukavičkom igrom u finišu i bespotrebnim povlačenjem, međutim Stara dama je nekako uspjela upisati trijumf.

Juventus je sada uspio doći u gornji dio tabele, a za mjestima koje vode u Ligu prvakakasni 12 bodova i plasman u elitno takmičenje se čini kao pusti san.

Podsjećanja radi, najtrofejniji italijanski klub je ranije kažnjen sa oduzimanjem 15 bodova zbog finansijskih malverzacija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sviju mi pa var vise nisti Fudbal nego sto mu donosi dobra. Pa zar nije logicno da se linija povuce samo za noge. Pa pobogu ovo je nista drugo do djecija igra. Halo imal idje veze ako mu glava malo iza linije viri ili rame pa da se svira to. A boze dragi
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi