Otkrivena je krtica u Juventusu, navijači ga ne mogu smisliti: "Pa nisam uradio ništa loše..."

Suočava se zvižducima i kritikama

Otkrivena je krtica u Juventusu, navijači ga ne mogu smisliti: "Pa nisam uradio ništa loše..."

Admin Čaušević

Juventus prolazi kroz najteži period u posljednjih 15-ak godina. Nakon oduzimanja bodova zbog finansijskih malverzacija Stara dama se suočava sa dodatnom kaznom zbog načina isplate fudbalera tokom pandemije koronavirusa. 

Dugi niz godina Juventus je bio nedodirljiv na Apeninima, ali je posljednjih sezona uslijedio pad pa popularni Bianconeri više nisu konkurentni za Scudetto, dok u 2022. nije osvojen niti jedan trofej.

Prije nekoliko sedmica je stigao ozbiljan udarac jer je donesena odluka o oduzimanju 15 bodova pa je ekipa preselila u donji dio tabele.

Proteklih mjeseci mnogi igrači su bili na saslušanju dok se vršila istraga, a navijači vjeruju da je Mattia De Sciglio bio taj koji je "propjevao" i sve otkrio istražiteljima.

De Sciglija dugo nije bilo na terenu zbog povrede. Dobio je priliku u posljednja dva ligaška meča protiv Monze i Salernitane te su ga navijači odmah uzeli na zub.

"Ja mislim samo na teren. Treba mi se suditi na osnovu onog što radim na terenu. Za ostalo nisam uradio ništa loše. Uvijek dajem svoj maksimum na terenu za ovaj dres jer su za mene ekipa i Juventus prioritet", kazao je De Sciglio nakon meča protiv Salernitane.

Oglasi

Juventus je sauočava sa oduzimanjem još 20 bodova i to zbog navodnih prevara oko isplate plata igrača tokom pandemije koronavirusa, a navijači vjeruju da je upravo De Sciglio bio taj koji je otkrio policiji sve detalje.

Podsjećanja radi, Staroj dami je ranije oduzeto 15 bodova zbog malverzacija oko transfera igrača i kapitalnih dobitaka.

Juventus je u utorak navečer pobijedio Salernitanu sa 0:3 te trenutno ima 26 bodova. Dvostruki strijelac je bio Dušan Vlahović, dok je treći gol djelo Filipa Kostića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada se Bianconeri nalaze u sredini tabele, a Allegri je prije nekoliko dana kazao da je cilj skupiti što više bodova kako bi se osigurao opstanak u Seriji A.

Inače, torinski velikan je u borbi za dva trofeja pošto slijede nastupi u Europa ligi protiv Nantesa kao i utakmice polufinala Kupa Italije protiv Intera.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi