Velike muke za Juve protiv Genoe: Debitant ušao i zabio za pobjedu Stare dame
Foto - EPA

Hamza Rafia za trijumf

Velike muke za Juve protiv Genoe: Debitant ušao i zabio za pobjedu Stare dame

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u četvrtfinale italijanskog Kupa nakon što su večeras u Torinu nakon produžetaka savladali Genou sa 3:2.

Stara dama je u ovaj meč ušla bez Cristiana Ronalda i činilo se da neće imati većih problema da dođu do trijumfa.

Domaći tim je poveo već u drugoj minuti. Zabio je Dejan Kuluševski za prednost od 1:0.

Nastavio je Juve sa napadima i nakon ovog gola. Kuluševski je promašio jedan zicer, ali je u 23. minuti sjajno proigrao Alvara Moratu koji zabija za 2:0.

Genoa se međutim vratila u 28. minuti. Czyborra je zabio lijepo za 2:1, a ovim rezultatom se otišlo na odmor iako je Juve mao još dvije dobre šanse da zabije.

Juventus se u nastavku povukao. Prepustili su loptu Genoi, koja je sve više pritiskala zadnji red Stare dame, a u 74. minuti su zabili gol za izjednačenje. Sjajno je pogodio Melegoni za 2:2.

Nisu Bianconeri mogli napraviti ništa do kraja. Uveo je Pirlo i Cristiana Ronalda u samom finišu, a meč je otišao u produžetke.

Na kraju je utakmicu riješio debitant. Hamza Rafia je dobio priliku za igru i u svom prvom meču je zabio pogodak za 3:2 i prolaz Stare dame u četvrtfinale.

[twitter]https://twitter.com/BestOfSerieA/status/1349476104415965191[/twitter]

Juventus će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča između Sassuola i SPAL-a.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi