Juventus i u revanšu bolji od Porta

Stara dama u četvrtfinalu

Juventus i u revanšu bolji od Porta

Ekipa Juventusa plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona nakon današnje pobjede protiv Porta u revanšu osmine finala sa 1:0.

Stara dama je prvu utakmicu riješila na Dragau u svoju korist sa 2:0 i bilo je jasno da će sve osim prolaza Juvea u četvrtfinale biti veliko iznenađenje. Juve je na večerašnjem meču igrao baš onoliko koliko im je trebalo. Iskusno su čekali svoju priliku da postignu gol i dočekali su je.

Igrao se 40. minut kada je Pereira napravio penal i dobio direktan crveni karton, a odgoovrnost sa jedanaest metara preuzeo je Dybala koji je pogodio za vodstvo svog tima.

U nastavku meča Juventus je odlučio da igra nešto mirnije bez puno trke, a fudbalerima Porta je bilo jasno da više nemaju šta tražiti. Porto je najbolju priliku u nastavku imao u 49. minuti, ali je Soares nakon solo akcije šutirao pored gola. S druge strane, kod Juventusa Higuain je imao dvije dobre prilike ali nije uspio postići pogodak. Na kraju je i ostalo 1:0.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić nije ulazio u igru na današnjem meču.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi