Juventus na ljeto želi dovesti Farfana

Juventus na ljeto želi dovesti Farfana

Edmir Škorić

Dobrima nastupima u dresu Schalkea, prije svega u Ligi prvaka, peruanski ofanzivac Jefferson Farfan privukao je interes italijanskog Juventusa.

Tuttosport piše kako u Torinu žele na ljeto dodatno pojačati momčad, posebno u vrhu napada, a Farfana Juventusov direktor Giuseppe Marotta smatra kao idealno rješenje.

Farfan je svoju karijeru započeo u Alianza Lima, a prije dolaska u Schalke, 26-godišnjak je nastupao za PSV iz Eindhovena. Svestrani napadač razvio se u jednog od ključnih igrača u Gelsenkirchenu.

OsimJuventusa, s Peruancem se često povezivala Valencia i Wolfsburg. Ugovor sa Schalkeom veže  ga do ljeta 2012. godine, no ponuda Stare dame u visini od 12 miliona eura mogla bi biti dovoljna da ga njegovi aktuelni poslodavci puste.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije