Juventus propustio priliku da preuzme vrh

Odigrane dvije zaostale utakmice 21. kola Serije A

Juventus propustio priliku da preuzme vrh

Odigrane su dvije zaostale utakmice 21. kola Serije A. Juventus je na gostovanju u Parmi, odigrao meč bez golova, dok je Atalanta došla do vrijedne pobjede protiv Genoe, rezultatom 1:0.

Na Tardiniju, Parma i Juventus su odigrali zanimljiv meč, u kojem ipak nije bilo golova.

Prvo poluvrijeme je proteklo u potpunoj terenskoj inicjativi Juventusa, a podatak da Parma ni jednom nije uputila šut prema golu Buffona, dovoljno govori.

Juventus je imao nekoliko prilika i poluprilika, a najbolje su propustili Chiellini u 4. minuti, nakon centaršuta Pirla, kada je glavom pogodio stativu gola Parme, a onda je i Pirlo u 21. minuti sjajno šutirao iz slobodnog udarca, a lopta prohujala pored stative.

Stara dama je imala još nekoliko pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova.

Juventus je u nastavku također imao terensku inicijativu, ali napadi Bianconera nisu bili toliko intenzivni, pa je Parma uspješno odoljevala.

Vrijedi izdvojiti pokušaje Pirla i Vučinića i Giaccherinija u finišu, kao i Giovnca na drugoj strani, ali se rezultat nije mijenjao do kraja utakmice i ostalo je 0:0. Bod, kojim svakako više mogu biti zadovoljni domaći, dok je Juve propustio priliku da se ponovo nađe na prvom mjestu. Sada su bod iza vodećeg Milana i sa utakmicom manje.

U drugom današnjem meču, Atalanta je golom Marilunga u finišu susreta, savladala Genou sa 1:0 i došla do tri važna boda.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.