Juventus spreman dati 30 miliona za Džeku

Juventus spreman dati 30 miliona za Džeku

Italijanski mediji danas javljaju kako je Juventus za reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku spreman Wolfsburgu platiti 30 miliona eura.

Džeko sa Wolfsburgom ima ugovor do 2013. godine, a prema klauzuli iz ugovora može napustiti redove njemačkog prvaka ukoliko neko za njega izdvoji 40 miliona eura.

Juventus, međutim, nije spreman platiti 40 miliona, ali jeste 10 miliona manje, a u Staroj dami se nadaju da bi Wolfsburg tu ponudu mogao prihvatiti, s obzirom da naredne sezone neće igrati Ligu prvaka, što će donijeti finansijske gubitke.

Osim Juventusa, za Džeku su zainteresovani Milan, Chelsea, Arsenal, Manchester United i Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.