Juventus stigao na korak do titule, poraz Napolija u Veroni

Kiks Napolija u Veroni

Juventus stigao na korak do titule, poraz Napolija u Veroni

Midhat Šljivak

Danas je odigrano još pet susreta 28. kola italijanske Serie A, a Juventus je slavio na svojoj Areni protiv Catanie, dok je njihov najveći rival Napoli poražen u Veroni kod Chieva.

Juventus se dosta mučio protiv Catanie u Torinu, a na kraju su slavili pobjedu rezultatom 1:0. U prvom poluvremenu su dominirali sredinom terena, ali jedino što su uspjeli napraviti je prilika iz 35. minute kada je Vučinić pogodio stativu.

Pogba je u nastavku zaprijetio golu Catanie, ali je golman gostiju Andujar dobro reagovao. Tek u 73. minuti Marchisio je imao novu šansu za Juventus, ali je promašio iz veoma dobre situacije. Stara dama je do pobjede stigla u 92. minuti, kada je Emaneuele Giaccherini donosi tri boda svom timu.

Napoli se porazom od Chieva u Veroni od 2:0 vjerovatno oprostio od borbe za titulu. Chiveo je do vodstva stigao u 12. minuti kada Boukary Drame pogađa za iznenađujuće vodstvo odmaćih od 1:0. Pravi šok su gosti iz Napulja doživjeli u 43. minuti, kada Chievo stiže do drugog gola Cyril Thereau je pobjegao odbrani Napolija, te je matirao De Sanctisa za 2:0.

Priliku da se vrate u utakmicu gosti su imali u 58. minuti utakmice. Dosuđen je penal za napoli, odgovornost je preuzeo Edinson Cavani, no njegov udarac brani Puggioni. Paloschi je potom imao stoprocentnu priliku za domaće, a istakao se i De Sanctis. Chievo je do kraja sačuvao prednost, te su stigli do zaslužene pobjede.

U ostalim susretima Cagliari je prekinuo seriju dobrih rezultata Sampdorije savladavši ih sa 3:1. Torino je poražen u Parmi 4:1, dok je Palermo poražen na Siciliji od Siene sa 2:1.

Seria A, 28. kolo:

Juventus - Catania 1:0
Chievo - Napoli 2:0
Cagliari - Sampdoria 3:1
Palermo - Siena 1:2
Parma - Torino 4:1

 


Drame (Chievo) vs Nápoles by Samu21213
Thereau (Chievo) vs Nápoles by Samu21213


Giaccherini (Juventus) vs Catania by Samu21213
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije