Poznata još dva učesnika Mundijala, neki od sjajnih fudbalera će ostati kući!

Bit će dramatično u Južnoj Americi

Poznata još dva učesnika Mundijala, neki od sjajnih fudbalera će ostati kući!

Admin Čaušević

Poznata su još dva učesnika Svjetskog prvenstva iz Južne Amerike. 


Uoči posljednjeg kola koje je na programu 30. marta već sada je jasno da će neki od sjajnih fudblaera ostati kući i da neće putovati na Mundijal.

Brazil i Argentina su ranije osigurali prva dva mjesta, a sinoć su im se pridružile selekcije Ekvadora i Urugvaja.

Ekvdorci su gostovali Patagvaju i izgubili su 3:1, ali su svejedno odigrali sjajne kvalifikacije pa ih je na kraju i pogledala sreća zbog čega direktno idu u Katar.

Naime, Urugvaj je s 1:0 pobijedio Peru te tako otišao direktno na SP, ali i pomogao Ekvadoru za direktan put do Svjetskog prvenstva.

Peruanci su poslije poraza ostali peti i drže mjesto koje vodi u baraž, a Kolumbija ili Čile će nakon posljednjeg kola sigurno ostati kući.

Kolumbija i Čile imaju niz jako kvalitetnih igrača koji igraju u najboljim svjetskim klubovima, ali loše kvalifikacije su došle na naplatu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Los Cafeterosi su sa 3:0 pobijedili Boliviju i produžili sebi šanse da mogu do baraža, dok je Čile izgubio sa 1:0 kod Brazila i zadržao kakve takve šanse.

Uoči posljednjeg kola peti Peru ima 21 boda, Kolumbija je šest sa 20, a sedmi Čile ima 19 bodova. U utakmicama odluke Peru dočekuje Paragvaj, Kolumbija gostuje Venecueli, a Čile je domaćin Urugvaju.

Top Komentari

Smuk
Cile izgubio 1:0 ??? Allahu dragi vi se sprdate za vasim poslom ko BH politicari sa nama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti