Južna Koreja odustala od kandidature
Savez je tako odlučio

Ništa od SP 2015.godine u Koreji

Južna Koreja odustala od kandidature

M. Maksimović

Rukometni savez Južne Koreje odustao je od kandidature za organizaciju svjetskog prvenstva 2015. godine. Umjesto toga, Korejci će podržati kandidaturu Katara.

Konačni rok za prijavu kandidature je 27. januar, a uz Katar organizaciju svjetske smotre žele i Francuska, Poljska, Norveška i Danska.

Azija je dosada u dva navrata organizovala najbolje svjetske smotre rukometaša i rukometašica.Upravo je Južna Koreja 1990.godine bila domaćin SP rukometašica kada je u finalu SSSR savladao Jugoslaviju 24:22, dok je Japan ugostio rukometaše 1997.godine, a naslovom prvaka se okitila Rusija pobjedivši Švedsku 23:21.

Sljedeće SP održat će se 2013. u Španjolskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.