Južna Koreja remijem do osmine finala

Nigerija se oprostila od SP

Južna Koreja remijem do osmine finala

Južna Koreja zajedno sa Argentinom iz grupe B ide u osminu finala, nakon što su u sjajnoj utakmici remizirali sa Nigerijom rezultatom 2:2.

Nigerijcima je trebala pobjeda i po nju su krenuli od samoga početka. Uche je doveo Nigerijce u prednost u 12. minuti, ali s tim se rezultatom nisu složili Korejanci. Nigerija je vodila u 2. kolu i protiv Grčke, kao i protiv Južne Koreje, ali na kraju nije zabilježila pobjedu.

Prvo je na 1:1 izjednačio Lee sedam minuta prije odlaska na odmor, a onda je već u četvrtoj minuti nastavka Jin Sung Park pokazao zašto ima mjesta u jednoj od najboljih ekipa današnjice, Manchester Unitedu. Sudija je dosudio slobodan udarac za Južnu Koreju na nekih 22, 23 metra iskosa, a loptu je namjestio Park i sjajnim udarcem matirao golmana Hapoela iz Tel Aviva, protivnika našeg prvaka Željezničara, Enyeamu.

Sjajnu priliku za izjednačenje u 58. minuti imao je napadač Evertona Yakubu, koji se sam našao pred golom Junga, ali se spetljao, pa je lopta završila u korneru, nakon čega je azijska reprezentacije otklonila opasnost od svog gola.

A, onda, u 66. minuti Yakubu se obrukao! Napadač Evertona dobio je loptu na metar od praznog gola Južne Koreje i onda promašio ono što je lakše bilo dati. Ipak, samo tri minute kasnije, Yakubu se iskupio.

Nakon prekršaja nad Obasijem, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Yakubu je mirno poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za 2:2. U 80. minuti napadač Wolfsburga Obafemi Martins imao je sjajnu priliku za golom, ali u izglednoj situaciji šutirao je preko gola. Obinna je u 91. minuti snažno šutirao, ali je lopta otišla malo pored gola, a s njom i svaka nada Nigerije za prolaskom u osminu finala.

Strijelci: 1:0 - Uche (12), 1:1 - Lee (38), 1:2 - Park (49), 2:2 - Yakubu (69-penal). Žuti kartoni: Enyeama, Obasi, Yussuf (Nigerija), Kim (Južna Koreja)

NIGERIJA: Enyeama, Odiah, Yobo (od 46. Echiejile), Shittu, Afolabi, Yussuf, Etuhu, Obasi, Kanu (od 58. Martins), Uche, Yakubu (od 71. Obinna).

JUŽNA KOREJA: Jung, Du-Ri Cha, Yong-Hyung Cho, Jung-Soo Lee, Young-Pyo Lee, Chung-Yong Lee, Sung-Yueng Ki (od 87. Sung Kim, Jung-Woo Kim, Ji-Sung Park, Ki-Hun Yeom (od 64. Il Kim), Chu-Young Park.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti