Kim na golu, četiri Kima u odbrani i dva Kima s klupe za pobjedu protiv Sirije

Zanimljiva imena u Južnoj Koreji

Kim na golu, četiri Kima u odbrani i dva Kima s klupe za pobjedu protiv Sirije

Eldar Ganibegović

Jučer je Južna Koreja u okviru osmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s 0:2 savladala Siriju.

Golovi su pali u drugom poluvremenu. U 53. minuti Kim Jin-Su doveo je goste u vodstvo, da bi Kwon Chang-Hoon u 71. minuti zaključio pobjedu svoje reprezentacije.

Zanimljiva imena vidjeli smo u sastavu Južne Koreje, a nastupilo je čak sedam Kimova.

U početnoj postavi vidjeli smo Kim Seung-Gyua na golu, a u odbrani su zaigrali Kim Jin-Su, Kim Min-Jae, Kim Tae-Hwan i Kim Young-Gwon koji je i kapiten ekipe.

Opis nije dostupan.

U 90. minuti selektor je odlučio da umrtvi igru i ukrade koju sekundu vremena, pa je na teren poslao i Kim Gun-Heea i Kim Jin-Kyua.

Južna Koreja praktično je osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo, jer se s 20 bodova nalazi na drugoj poziciji u grupi, 11 više od UAE koji su treći, a ta pozicija vodi u četvrtu fazu kvalifikacija.

Prvi u grupi A je Iran s 22 boda.

Top Komentari

user1643810877
Ovaj Ganibegović je pravo osvjezenje na ovom portalu,nevezano za ovu vijestnego i inace, bravo
1 0
tip
Prate se ne NI.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi