Južnoafrikanci tuže Crvenu zvezdu

Južnoafrikanci tuže Crvenu zvezdu

Južnoafrički prvoligaš Amazulu pokrenuo je krivični postupak protiv beoigradske Crvene zvezde zbog neisplaćenih rata za transfer veznog fudbalera iz Gane Muhameda Aval-Isaha.

Direktor južnoafričkog kluba Graham O’Connor potvrdio je za lokalne medije da je Amazulu obavijestio FIFA o neispunjenim obavezama Crvene zvezde i da očekuje saslušanje u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji u roku od sedam dana.

Aval-Isah je stigao u Beograd u zimskom prelaznom roku, a njegov nekadašnji klub prvobitno je još u martu pokušao da ga vrati u Južnu Afriku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.