Kabasele pogodio za četvrtu pobjedu Anderlechta

Jupiler liga, 5. kolo

Kabasele pogodio za četvrtu pobjedu Anderlechta

Sastav Anderlechta, aktuelnog šampiona Belgije, u okviru 5. kolo fudbalskog šampionata ove države na svom je stadionu sa minimalnih 1:0 savladali Beveren.

Momenat koji je odlučio pobjednika ove utakmice desio se u 55. minuti utakmice kada je Kabasele pogodio za vodstvo domaćeg sastava. Vezni fudbaler Anderlechta odlično je iskoristio proigravanje Nuytincka, a ovaj pogodak ispostavio se kao ključni za četvrtu pobjedu najtrofejnijeg belgijskog kluba.

Nakon ove utakmice Anderlecht je prvoplasirani tim Jupiler lige sa 13 osvojenih bodova, dok drugoplasirani Gent ima tri boda manje.

Jupiler liga, 5. kolo:
Anderlecht - Waasland-Beveren 1:0 (Kabasele 55.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.