Kad može pola Evrope, mogu i Brazilci: Počinje revolucija

VAR premijerno u Kupu

Kad može pola Evrope, mogu i Brazilci: Počinje revolucija

Većina jačih evropskih liga već je uvela VAR tehnologiju, a one koje to još nisu učinile prave posljednje pripreme za takvu vrstu fudbalske revolucije.

Sa VAR-om se možemo susresti i u nekim takmičenjima sa ostalih kontinenata, a uskoro će biti testiran i u Brazilu.

Fudbalski savez ove zemlje (CBF) potvrdio je da će VAR tehnologija biti prisutna u završnoj fazi Kupa Brazila, a prvi put će se biti iskorištena na utakmicama koje se igraju večeras i sutra.

Implementiranje VAR tehnologije u preostalih 14 utakmica Kupa Brazila će CBF koštati 200.000 dolara, navodi se iz saveza.

VAR tehnologijom u Brazilu će upravljati petoro ljudi, uključujući i predstavnike iz CBF-a, koji će biti smješteni u specijalno opremljenim sobama u sklopu stadiona na kojim će se utakmice igrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi