Očajan dan za VAR na Svjetskom prvenstvu

Marokanci i Iranci bijesni na sudije

Očajan dan za VAR na Svjetskom prvenstvu

Endin Čaušević

Utakmicama trećeg kola jučer je završena grupna faza što se tiče Grupa A i B, a u osminu finala prošli su Urugvaj, Rusija, Španije i Portugal.

Mnogo uzbuđenja bilo je sinoć na utakmicama Grupe B iz koje su dalje otišli Španija i Portugal. Španci su uz dosta sreće u zadnjim minutama došli do remija protiv Maroka (2:2), dok su Portugalci bili na rubu ispadanja jer je Iran imao fantastičnu šansu u zadnjim minutama da napravi senzaciju.

Međutim, dan poslije u javnosti se najviše priča o video tehnologiji (VAR) koja je po prvi put u historiji dio Mundijala. Skoro na svakoj utakmici imao barem jedan penal, no mnogi su bijesni zbog toga što sudije neke situacije koje su veoma sumnjive uopšte i ne žele da pogledaju putem VAR-a.

Dosta prašine diglo se nakon sinoćnjih mečeva Španija-Maroko i Portugal-Iran. Iranci i Marokanci bili su bijesni što sudija nije želio koristiti VAR u njihovu korist jer je bilo nekoliko zaista sumnjivih situacija. S druge strane Portugalu je sviran penal nakon VAR-a, a Španiji priznat gol za 2:2 u posljednjim minutama utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zbog toga je igrač Maroka, Nardin Amrabat, nakon utakmice u kameru jasno rekao da je VAR sra*e, dok su iz Irana poručili da je video tehnologija stvorena samo da pomogne velikim timovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti