Kada Aspas igra, Celta pobjeđuje

Gol i asistencija iskusnog napadača

Kada Aspas igra, Celta pobjeđuje

Celta je na otvaranju subotnjeg programa 33. kola LaLige savladala Gironu na svom Balaidosu.

Niz od tri utakmice bez poraza tim iz Viga je prekinuo u prošlom kolu protiv Atletica, ali kako je to bilo i očekivano, danas se ekipa Farancisa Escribe vratila na pobjednički kolosijek slavivši nad Gironom s 2:1.

Kod Celte se ove sezone pokazalo važnim jedno, a to je igranje iskusnog Aspasa. Kada je on spreman i na terenu ekipa upisuje pobjede i sjajna izdanja, a upravo je ovaj napadač bio taj koji je danas Celtu doveo u vodstvo.

Mreža gostiju se zatresla u 34. minuti nakon što je Boufal asistirao Aspasu za 1:0, a nakon što se pri tom rezultatu ujedno i otišlo na odmor, u trećoj minuti nastavka uslijedilo je izjednačenje za koje se pobrinuo Portu.

Ipak, do kraja utakmice Celta je uspjela da postigne još jedan gol. Aspas se ovoga puta našao u ulozi asistenta, a za konačnih 2:1 pogodio je Bouafl u 69. minuti.

Nakon ovog trijumfa Celta se nalazi na 14. mjestu tabele, ali daleko od spasa, jer je opasna zona udaljena svega tri boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga, 33. kolo:

Celta - Girona 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi