Kada će konačno zapad na Koševu dobiti stolice?

Čeka se tenderska procedura

Kada će konačno zapad na Koševu dobiti stolice?

Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu konačno bi trebao dobiti stolice na svojoj zapadnoj tribini.

Zapadna tribina našeg najvećeg stadiona ne ispunjava uslove UEFA, te se na njoj ne mlgu naći gledaoci tokom službenih utakmica u takmičenjima pod ingerencijom FIFA i UEFA.

Tako su Sarajevo i Željezničar svoje utakmice Evropske lige i Lige prvaka igrali pred sablasno praznim zapadom, te tako zabilježili velike gubitke, s obzirom na to da je zapadna tribina najveća na Koševu.

Za nadati se da će ovaj problem uskoro biti riješen, pa bi i fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine pokoju utakmicu mogla odigrati u Sarajevu.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine spreman je uplatiti 52.000 KM za nabavku i montažu stolica na zapadnoj tribini, ali se ipak mora sačekati tenderska procedura Javnog preduzeća Centar za sport i rekreaciju Sarajevo.

"Prihvaćen je prijedlog JP Centar za sport i rekreaciju Sarajevo, te NS/FS BIH izražava spremnost da uplati 52.000 KM za nabavku i montažu stolica na Olimpijskom stadionu „Koševo“, uz kompenzaciju za korištenje stadiona za potrebe reprezentativnih selekcija, s tim što će detalji o tome biti definisani nakon što Centar završi tendersku proceduru", navodi se u saopštenju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.