Kada ćemo saznati posljednjeg učesnika Premier lige?
(Foto: Leeds United)

Četiri kandidata za jedno mjesto

Kada ćemo saznati posljednjeg učesnika Premier lige?

Midhat Šljivak

Utakmicama 46. kola danas je završen ligaški dio Championshipa.

Plasman u Premier ligu osigurale su ekipe Norwicha i Sheffield Uniteda, a još četiri ekipe će se boriti za još jednom mjesto i to kroz doigravanje.

Od danas su poznate parovi doigravanja za plasman u Premier ligu. Aston Villa će igrati protiv West Bromwich Albiona, a Derby County protiv Leeds Uniteda.

Prve utakmice polufinala doigravanja na rasporedu su u subotu 11. maja. Villa i Derby su domaćini prvih utakmica, a revanši se igraju nekoliko dana kasnije.

Prvog finalistu saznat ćemo u utorak 14. maja kada WBA i Aston Villa odigraju revanš, a revanš meč drugog polufinala igra se u srijedu kada će Leeds dočekati Derby.

Dan kada ćemo saznati trećeg putnika u Premiership je 27. maj. Tada se na Wembleyju igra finalni meč doigravanja, ali nažalost tamo ima mjesta za samo još jednu ekipu.

Iz engleskog Premiershipa se kolo prije kraja već znaju svi putnici u Championship. Odavno su ispali Huddersfield i Fulham, a jučer im se pridružio i Cardiff.

Treba svakako istaći da je Premiership od naredne sezone bogatiji za još jednog bh. fudbalera. Mario Vrančić je svojim golovima osigurao Norwichu titulu Championshipa i promociju u društvo najboljih.

Nažalost, Middlesbrough za kojeg je nastupao Muhamed Bešić lošim završetkom sezone je ostao i bez doigravanja, ali izvjesno je da bh. veznjak neće ostati u Engleskoj ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi