"Kada izađem na teren, prvo se pomolim za sve - čak i za protivničke igrače"

Keita opisao svoje rituale

"Kada izađem na teren, prvo se pomolim za sve - čak i za protivničke igrače"

Edmir Škorić

Naby Keita, igrač koji je u Liverpool došao kao veliko pojačanje iz Leipziga, otkrio je svoje rituale prije svake utakmice.

Mnogo igrača ima razne rituale pred mečeve, a izuzetak nije ni Keita. Pojačanje Redsa od 52,5 miliona funti ima sjajan učinak na Anfieldu - četiri meča i četiri pobjede.

Dvadesetšestogodišnji Gvinejac je definitivno pravi izbor Jurgena Kloppa i za mnogima je 'ono nešto' što je nedostajalo Liverpoolu proteklih sezona.

"Prvo i osnovno što radim prije svake utakmice je da razgovaram s majkom. Ona me zaista puno podstiče. Kada prvi put izađem na teren, onda imam malu molitvu za sve na terenu, ali posebno za moj tim. Želim da se niko ne povrijedi i da se ništa loše ne desi", poručio je Keita, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pitate se kako to da se molim i za protivničke igrače? Pa ne baš u smisli da pobijede, ali da se ne povrijede i da sve protekne u najboljem redu, ali da naravno moja ekipa slavi".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi