Kada je to najpotrebnije, Bayern je pravi: Nagelsmannovi Bavarci osvojili prvi trofej u sezoni!

Lewandowski srušio Borussiju

Kada je to najpotrebnije, Bayern je pravi: Nagelsmannovi Bavarci osvojili prvi trofej u sezoni!

Edmir Škorić

U kišnom Dortmundu Borussia i Bayern odigrali su meč Superkupa Njemačke, a prvi trofej u sezoni pripao je gostima iz Minhena, koji su slavili s 3:1.

Bayern nije oduševio pod vodstvom Juliana Nagelsmanna u proteklih nekoliko mečeva, no kada je to najpotrebnije, Bavarci igraju najbolje. Večeras su zasluženo slavili protiv Borussije, koja je istina imala svoje prilike, ali po svemu viđenom sasvim zaslužena pobjeda njemačkog prvaka.

Nekoliko sjajnih šansi viđeno je u prvih 45 minuta i "samo" jedan gol. Comanu 16. minuti iz sjajne šanse prebacuje gol, a malo ranije Mullerov udarac brani golman Borussije.

Najbolju šansu imao je Reus u 20. minuti nakon sjajnog dodavanja Haalanda, ali Neuer je fantastičnom reakcijom odbranio zicer kapitenu Borussije. U 36. minuti Moukoko je primio pas Haalanda i matirao Neurea, no nije se dugo radovao jer je dosuđen ofsajd.

[twitter]https://twitter.com/Transferzone00/status/1427710706179137538[/twitter]

Stopostotnu šansu do kraja prvih 45 minuta imao je Coman. Ni on nije bio precizan, ali je zato Lewandowski, a ko drugi, u 41. minuti glavom pogodio na ubačaj Gnabryja.

Oglasi

Već u petoj minuti drugoga dijela Bayern stiže do 2:0. Sjajna akcija, Lewandowski je petom uposlio Mullera, koji iz blizine postiže gol.

Poslije tog gola Borussia je krenula odlučnije i ofanzivnije. Prvo je poništen gol Haalandu zbog ofsajda, a onda je u 64. minuti Marco Reus postigao golčinu za 2:1 i tako vratio Milionere u meč.

Unatoč pokušajima Borussije da dođe do izjednačenja, to se nije dogodilo, pa Bayern Juliana Nagelsmanan u novu sezonu kreće s osvojenim trofejom.

Dortmunđanima je večeras presudio Lewandowski drugim golom u 74. minuti, ali nakon velike greške jednog domaćeg defanzivca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

[twitter]https://twitter.com/GarraSportsMx/status/1427722349894193153[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/OficialSala12/status/1427722434078195720[/twitter]

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Bayern bio i ostao klasa iznad BVB, koliko god mi ti kao navijaču teško priznati. A još više bole Lewini golovi.
10 1
user1583752673
Naravno
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi