"Kada Pep želi igrača od 100 miliona eura, šeik samo poveća cijenu nafte"
Španski stručnjak uvijek dobije ono što želi. Tako bi moglo biti i ovog ljeta jer je zatražio određena pojačanja (Foto: EPA)

"Kada Pep želi igrača od 100 miliona eura, šeik samo poveća cijenu nafte"

M. Šljivak

Pep Guardiola u Manchester Cityju dobije gotovo sve što želi.

Bogati vlasnici kluba Građana su uložilo ogroman novac kako bi ovaj tim postao vladar u engleskoj Premier ligi, ali još uvijek nije ispunjen cilj, a to je osvajanje Lige prvaka.

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness dao je veoma zanimljivo viđenje situacije u Cityju. Ističe da mu je Guardiola ispričao šta napravi kada mu je potrebno pojačanje u ekipi.

Hoenessove riječi su poprilično nevjerovatne...

"Moj prijatelj Pep Guardiola mi je rekao šta se dešava kada želi igrača koji košta 100 miliona eura. Prikupi snimke tog fudbalera i ode na sastanak sa šeikom. Kada stigne tamo, slijedi obilan obrok nakon kojeg pokaže video i šeik samo prebaci novac. Narednog dana šeik samo poveća cijenu nafte i vrati uloženi novac", rekao je Hoeness.

Od dolaska Pepa Manchester City je doveo nekoliko skupocjenih pojačanja. Posljednji je bio Riyad Mahrez koji je Leicesteru plaćen 61 milion funti, a ranije su redom dolazili Aymeric Laporte, Benjamin Mendy, Kyle Alker, Ederson, Danilo, Bernardo Silva...

Novo ljeto i nova pijaca je sada pred Manchester Cityjem. Najavljena su velika pojačanja, a vidjećemo da li će biti velike potrošnje.

Navodno su vlasnici Građana ponovo Guardioli spremili ogroman novac. Govori se o cifri od oko 200 miliona eura, a pojačanja će City tražiti u veznom redu i u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ključne pozicije na kojima će tražiti pojačanja su pozicija lijevog beka i zadnjeg veznog.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alkma
A u Palestini,Siri,Libiji,Iraku... neka se pate Muslimani pa bolan sejk zivi kako hoces ali znaj nesed dokle hoces za svaki fenining ces racun polagati gdje si ga utrosio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi