"Kada sam čuo za interes Barcelone, sve se promijenilo - pogubio sam se"

Mladi Francuz o transferu do kojeg nikada nije došlo...

"Kada sam čuo za interes Barcelone, sve se promijenilo - pogubio sam se"

Talentovani francuski veznjak, alžirskih korijena, Maxime Lopez je velika nada svog Marseillea, a možda i prilika kluba sa Velodromea da u skorijoj budućnosti "zgrne" milione.

Lopez je rođen u Marseilleu, ponikao je u velikanu iz ovog grada i jedan je od miljenika navijača. Zbog svog velikog talenta je već privukao pažnju onih najvećih na Starom kontinentu, pa je tako bio na meti i Barcelone.

Barcelona je u prošlosti već uspostavila kontakte u cilju realizacije Lopezovog transfera, a danas 21-godišnji fudbaler Marseillea je priznao da se "pogubio" nakon što je čuo za interes katalonskog velikana.

Iza cijele priče je stajao sada već bivši sportski direktor Barcelone, Robert Fernandez, ali kako je Lopezova forma padala tako je iščezao i ozbiljan interes katalonskog kluba.

Nakon toga se Lopez, mladi reprezentativac Francuske, povezivao sa Sevillom, ali je on i dalje član Marseillea.

"Kada je moja prva sezona u prvom timu Marseillea završila, sportski direktor Barcelone je razgovarao sa mojim predstavnikom", rekao je Lopez za Canal Football Club, pa nastavio:

"On mu je rekao da postoji interes Barce da me dovede ukoliko budem imao još jednu dobru sezonu i upravo tada se sve promijenilo, potpuno sam se pogubio, to je trajalo šest mjeseci. Bio sam mlad, tek sam odigrao svoju prvu sezonu. Svi znamo šta je Barcelone, počnete zamišljati previše stvari. Fudbal vam pomuti razum jako brzo..."

"Tada se još nisam bio sponznao. To su testovi na koje nailazite u ovoj profesiji, danas me to sve učinilo mentalno jačim", istakao je mladi fudbaler, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Istina je da je bilo kontakata iz Seville ovog ljeta, ali kada vaš klub odbije 15 miliona eura, to pomalo laska. Shvatite da računaju na vas, da ste važni".

Iako je i dalje veoma mlad, Maxime Lopez je već skupio 94 nastupa za prvi tim Marseillea. Ove sezone je upisao osam nastupa u Ligue 1 i zabilježio dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi