Već izabrao novi klub: Ivan Rakitić u januaru napušta Barcelonu?

Pao u drugi plan

Već izabrao novi klub: Ivan Rakitić u januaru napušta Barcelonu?

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić već u januaru će gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Rakitić je ove sezone u drugom planu Ernesta Valverdea iako je već nekoliko godina bio standardni član prve postave ovog tima. No, na iznenađenje mnogih Valverde je odlučio da Rakitića preseli na klupu što se njemu uopšte ne sviđa.

Čak se i ljetos špekulisalo da će Raktić napustiti Barcu, ali je on odlučio ostati nakon razgovora s čelnicima kluba. Međutim, čini se da oni nisu ispoštovali ono što su obećali i Raktić već uveliko priča o tome da bi mogao napustiti klub.

Ukoliko se nešto drastično ne promijeni Rakitić će gotovo sigurno već u januaru promijeniti sredinu. Interes za njega pokazalo je već nekoliko klubova, no Calciomercato tvrdi da je Rakitić jedino zainteresovan da potpiše za Inter.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je prednost dala Arthuru i Frenkieju de Jongu i čini se da je Rakitić postao višak. Također, Barca se nada da bi od njegovog transfera mogla zaraditi oko 40 miliona eura što bi im pomoglo da riješe problem oko finansijskog fair playja.

Rakitić se povezivao ljetos s Juventusom i Manchester Unitedom, ali čini se da je već izabrao Inter.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi