"Kada sam imao 13 godina izgubio sam oca i tada sam znao da ću biti fudbaler i spasiti porodicu"

Težak put francuskog defanzivca

"Kada sam imao 13 godina izgubio sam oca i tada sam znao da ću biti fudbaler i spasiti porodicu"

E. Čaušević

Francuski fudbaler Mamadou Sakho trenutno je član Crystal Palacea, ali mnogi vjeruju da je mogao ostvariti i bolju karijeru.

Sakho je ponikao u dresu PSG-a za koji je igrao pet sezona, a onda je na ljeto 2013. godine odlučio da potpiše za Liverpool. Ovaj 30-godišnjak je bio standardan član u Redsima, no kada je počeo praviti probleme klub je odlučio da ga proda.

Francuski defanzivac je prije tri godine potpisao za Crystal Palace s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine. U intervjuu za francuske medije priznao je da i sam zna da je mogao mnogo bolje, ali da je zadovoljan s onim što je ostvario u dosadašnjoj karijeri.

Sakho čiji roditelji su u Francusku došli iz Senegala nije imao nimalo lagano djetinjstvo u Parizu. S 13 godina je izgubio oca i tada je znao da se mora posvetiti fudbalu ili za njega nema spasa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U Parizu su tada postojale te bande po ulicama i svako je pripadao nekoj od njih. Bio sam tada u lošem društvu iako sam imao tek 13 godine. Ipak, kada se desila ta tragedija kada sam izgubio oca onda se u mojoj glavi jednostavno sve promijenilo", rekao je Sakho i dodao.

"Tada sam znao da je odgovornost na mojim ramenima i da se moram brinuti i porodici. Toga dana sam znao da ću biti fudbaler. Više mi nije bila želja da postanem profesionalac već obaveza kako bih zaradio dovoljno novca da moja porodica može normalno da živi. Hvala Bogu to sam na kraju uspio da ostvarim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti