"Kada sam umoran od terapija, pomislim kako je ljudima koji imaju rak"
Foto - EPA

Chimy Avila se oporavlja od povrede

"Kada sam umoran od terapija, pomislim kako je ljudima koji imaju rak"

M. Šljivak

Chimy Avila zadobuo je tešku povredu zbog koje do kraja sezone neće moći da pomogne ekipi Osasune.

Argentinski napadač trenutno ide na rehabilitaciju, ali pred njim je još dug period oporavka. Ipak, ne odustaje tako lako.

"Bog mi je dao priluku da igram fudbal i ne mogu kriviti njega za ono što mi se dešava. Tužno je, ali ima ljudi kojima nedostaje dio tijela. Kada sam umoran od terapija, pomislim na ljude koji se liječe od raka i shvatim da je moja situacija za razliku od njih idealna. Budim se svakog dana sa novom snagom da prođem kroz ovo", rekao je Avila.

Argentinac je u mlađim danima imao problema sa zakonom. Sa 18 godina je bio daleko od fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada se sjetim dječaka s kojim sam igrao ili išao u školu, mnogi od njih su u zatvoru, a neki su umrli. Onda shvatim kako sam bio blizu da upropastim život. Danas samo razmišljam o porodici i želim da kćerke više cijene prave stvari u životu", istakao je on.

Avila je do povrede postigao devet golova u 20 nastupa i bio je udarna igla tima iz Pamplone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi