Kada se na teren vraćaju Sušić i Ahmetović?

Marinović govorio o stanju u ekipi Sarajeva

Kada se na teren vraćaju Sušić i Ahmetović?

A. Čaušević

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Sarajevo, je pripremni period za novu sezonu odradio u trening kampu Butmir gdje će trenirati i do samog početka sezone. 


Trener Bordo tima, Vinko Marinović istakao je zadovoljstvo s onim što je vidio do sada kazavđi kako sve ide po planu.

"Zadovoljan sam s treninzima koje rade igrači, rade kvalitetno i dosta dobra. Falilo nam je malo svježine u utakmicama, ali smo pravili takav plan da svi igrači odigraju po 90 minuta. Mogu biti zadovoljan odnosom igrača", rekao je Marinović za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.

Haris Handžić se vratio u pogon, Tino Sven Sušić se vraća sljedeće sedmice, dok Mersudina Ahmetovića čeka još nekoliko sedmica pauze.

"Handžić se uključio u rad, nema problema što se tiče povrede. Sušića očekujemo sljedeće nedjelje, Ahmetovića sigurno očekuju dvije do tri nedjelje za oporavak."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će u prvom kolu nove sezone gostovati Krupi, a Marinović već postepeno priprema ekipu za taj duel.

"Sljedeće nedjelje ćemo vidjeti kakvo je stanje s povredama, odnosno koliko su ti igrači spremni i da na taj način možemo razmišljati i raditi na nekim stvarima ukoliko ti igrači ne budu mogli nastupiti kako bi pripremili ekipu koja će igrati u prvom kolu", kazao je strateg bh. prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi