Klubovi iz Premijer lige će dobiti 390.000 KM

Nagradni fond za proteklu sezonu

Klubovi iz Premijer lige će dobiti 390.000 KM

M. Šljivak

Klubovi iz Premijer lige Bosne i Hercegovine dobit će 390.000 KM kao nagradu za proteklu sezonu.

NSBiH će klubovima isplatiti ovu cifru kao nagradni fond od ugovora kojeg je imao sa BH Telecomom, a treba istaći da novac iz ovog fonda dobija deset klubova, odnosno, novac se dijeli po poretku na kraju sezone.

Dva kluba koja su ispala iz lige, NK Čelik i FK Zvijezda 09, nisu dobili dio kolača, koji je ove sezone zbog manjeg broja odigranih utakmica nešto manji u odnosu na protekle sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U budućnosti bh. klubove vjerovatno očekuju nešto veće novčane nagrade. NSBiH je potpisao ugovor s novim sponzorom, a to je kompanija Mtel.

Ovaj ugovor s bonusima i PDV-om vrijedan je oko 23 miliona KM.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1576979985
Seljovci eto plate hahahaha
11 6
Prazina
"Dva kluba koja su ispala iz lige, NK Čelik i FK Zvijezda 09, nisu dobili dio kolača" Ova dva kluba treba da tuže savez i uzmu puno veći iznos. Zamisli bahatih mangupa, ovi odigrali sezonu pod tim imenom i ovi im neće da isplate jer su ovi kao ispali? Puj gamad!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi