Kadete sigurna pobjeda vodi na EP, juniori bez šansi

Rasplet u kvalifikacijama

Kadete sigurna pobjeda vodi na EP, juniori bez šansi

Kadetska i juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igraju svoje posljednje utakmice u kvalifikacijama za U-17, odnosno U-19 Evropsko prvenstvo.

Bh. kadeti su nakon poraza od Francuske (3:0) u drugom kolu kvalifikacione grupe 6 savladali Austriju sa 3:1 i tako se vratili u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo. Danas naš tim igra meč sa Danskom, koja je prva na tabeli sa maksimalnih šest bodova.

BiH bi se u slučaju pobjede bodovno izjednačila sa Danskom i, u nekim kalkulacijama, bilo kakva pobjeda bi našoj selekciji mogla osigurati jedno od prva dva mjesta i plasman na EURO. Sigurna pobjeda s dva ili više golova razlike bi našoj reprezentaciji definitivno osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.

Mnogo toga će zavisiti i od ishoda duela Francuske i Austrije. Ukoliko Francuska opravda ulogu favorita i savlada otpisane Austrijance, BiH će trebati pobjedu od minimalno dva gola razlike. Obje utakmice naše grupe igraju se s početkom u 18:30 sati.

Kada je riječ o juniorskoj reprezentaciji, ona više nema ni teoretskih šansi da se domogne Evropskog prvenstva. Danas od 14 sati je na rasporedu meč sa Turskom, koji za naše juniore nema rezultatskog značaja jer su doživjeli dva poraza u prve dvije utakmice.

U našoj grupi 7 vodeća je Turska sa četiri boda, Danska ima isti broj bodova ali lošiju gol razliku dok je Austrija na trećem mjestu sa tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi