Dobra igra mladih bh. fudbalera: Remi kadeta sa Slovenijom, pogodak Alajbegovića obilježio meč

U prijateljskom susretu

Dobra igra mladih bh. fudbalera: Remi kadeta sa Slovenijom, pogodak Alajbegovića obilježio meč

A. Beganović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se priprema za elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u prijateljskom susretu je remizirala sa Slovenijom (1:1).

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom prijateljskom susretu je remizirala sa odgovarajućom selekcijom Slovenije (1:1).

Nakon što su prije dva dana pretrpjeli težak poraz (0:3), naši mladi fudnbaleri su danas remizirali sa Slovenijom, a po prikazanom su bili bliže pobjedi.

Izabranici Admira Raščića su danas bili bolji od Slovenije, pogotovo u prvih 45 minuta, kada su sve konce igre držali u svojim rukama.

Od prvog sudijskog zvižduka su krenuli ofanzivno i dobrim presingom su onemogućavali Slovence da razviju svoju igru.

Oglasi

Imali su nekoliko dobrih prilika naši mladi fudnbaleri, koje nažalost nisu uspjeli pretvoriti u pogotke, a do prednosti su došli u 33. minuti.

Mladi fudbaler Eintrachta Dažnović se na nekih 20 metara od gola Slovenije dobro izborio za poziciju, no fauliran je prije nego što je uspio da šutira.

Slobodan udarac je izveo kapiten našeg nacionalnog tima i fudbaler Bayer Leverkusena, Alajbegović. Sjajno je prebacio živi zid i u stilu Miralema Pjanića pogodio za 1:0.

I nakon vodstva su izabranici Admira Raščića imali više od igre, no trenutak nepažnje pred kraj prvog dijela ih je skupo koštao. Slovenci su osvojili loptu, uslijedila je brza kontra, koju je u pogodak pretvorio Podlesnik.

Upravo na tom segmentu igre kada se lopta izgubi, morat će poraditi nađši mladi fudbaleri ukoliko u elitnom krugu kvalifikacija žele imati ozbiljniju ulogu.

U drugom dijelu tempo igre je opao, ponajviše zbog mnogobrojnih izmjena na obje strane. Ipak i pored toga je bilo nekoliko situacija pred oba gola koje su obećavale, no na kraju je ostalo 1:1.

Do elitnog ranga kruga kvalifikacija kadetska reprezentacija Bosne i Hercrgovine će odigrati još dva prijateljska meča i to protiv Velsa u Turskoj.

Prijateljski susret:
Bosna i Hercegovina - Slovenija 1:1 (Alajbegović 33'/Podlesnik 42')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi