Kadeti HŠK Zrinjski proslavili naslov državnog prvaka

Mario Ivanković napravio sjajan posao s kadetskom momčadi Plemića

Kadeti HŠK Zrinjski proslavili naslov državnog prvaka

Uvjerljivom pobjedom protiv vršnjaka iz FK Sarajevo od 5:3, kadeti HŠK Zrinjski i službeno su postali novi kadetski prvaci Bosne i Hercegovine.

Izabranici nekadašnjeg kapetana Zrinjskog i klupske legende Marija Ivankovića suvereno su se prošetali kroz kadetsko prvenstvo naše zemlje i tri kola prije kraja osigurali prvi naslov u ovoj konkurenciji.

I u današnjem susretu mladi Plemići pokazali su zbog čega su najbolja ekipa države u ovoj konkurenciji a danas su primili pehare i medalje namijenjene najboljoj momčadi države. Interesantno, iste je mladim Plemićima dodijelila legenda mostarskog nogometa Sead Sejo Kajtaz ispred NSBiH. Valja spomenuti da je Mario Ivanković u svojoj debitantskoj sezoni kao samostalni trener napravio fantastičan posao s ovom generacijom Zrinjskog a ono što je krasilo igru njegovog tima je sjajna napadačka igra u kojoj su njegovi puleni cijelu sezonu igrali za gol više.

Odličnu sezonu u omladinskim kategorijama mostarskog kluba upotpunili su i juniori koji su nedavno osvojili Kup Bosne i Hercegovine. 

Top Komentari

Uber_i
Svaka cast mladi Plemici za osvojeno prvo mjesto a jos ste dotukli one iz teherana
3 3
Realist
Kako su momci igrali to je nevjerojatno. Isplatilo se visit po zidovima svaku tekmu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi