Ivanković govorio i o navodnom sukobu Bilbije i Ibaneza

Demant ispred HŠK Zrinjski

Ivanković govorio i o navodnom sukobu Bilbije i Ibaneza

E. Škorić

U Mostaru je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održana zajednička press konferencija Zrinjskog i Veleža.

Razlog tome je naravno sutrašnji derbi koji se igra od 17 sati. Iako nema publike zbog koronavirusa, svi s nestrpljenjem čekaju novi mostarski okršaj.

"Nisu razlog samo ta dva poraza, razlog je trenutno stanje na tabeli koje se ne poklapa s ambicijmama kluba. Imali smo problema s koronom, zgusnut raspored, ali to ne treba da bude opravdanje za sutrašnju utakmicu. Znamo svi da je derbi posebna utakmica. Svaka nosi tri boda, ali derbi duplo, ako ne i troduplo. Ulazi se s posebnim emocijama i posebnom energijom u ovakve utakmice. Znam da i djeci to znači. Gradski derbi je gradski derbi. Nadam se ćemo izabrati na kraju najboljih 11 igrača i onih koji su u najboljoj formi i koji se najbolje osjećaju. Jednom vjerom da možemo, pokazati to na terenu i uz maksimalan fair-play. Volio bih da bude golova, nadam se na kraju biti i sretno i spretno, kako god, samo pobjeda na našoj strani i da se vratimo tom nekom pobjedničkom nizu", rekao je trener Zrinjski Mario Ivanković, pa je demantovao sukob u klubu između igrača.

"Nema nikakve potrebe da se te dezinformacije šire pred derbi. Niti nam to pomaže, niti odmaže, ne vidim razloga da se o tome piše. Nije korektno, a posebno prije ovako važne utakmice".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Feđa Dudić se osvrnuo na dvije pobjede u prethodnim derbijima, pa se nada tom natavku niza.

"Dvije utakmice smo igrali na domaćem terenu i obje su bile u jednom teškom trenutku, pogotovo ona prva. Imali smo dug niz bez pobjede, Zrinjski možda imao još jači sastav nego sada. Sada jedna nova utakmica, na gostujućem terenu. Volio bih da se nastavi taj niz, ali specifična je situacija", istakao je trener Veleža Feđa Dudić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VictoriasFikret
Feđa nije to gostujući teren FEEĐAAA
5 0
Objektivnost
Feđa to je dom Fudbalskog kluba Velež.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi