Kadeti Izviđača prvaci Bosne i Hercegovine

Završni turnir u Viokom

Kadeti Izviđača prvaci Bosne i Hercegovine

Adnan Beganović

Proteklog vikenda u Visokom je održana završnica kadetskog prvenstva Bosne i Hercegovine, a mladi rukometaši Izviđača zasluženo su osvojili titulu.

Na završnom turniru kadetskog prvenstva Bosne i Hercegovine učestvovalo je šest ekipa: Izviđač, Bosna BH Gas, Borac, Bosna - Prevent, Zrinjski i Pingo iz Maglaja.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. U grupi A nalazili su se Izviđač, Bosna BH Gas i Borac, dok su u grupi B snage odmjerili Pingo, Bosna Prevent i Zrinjski.

Nakon što su odigrani mečevi u grupama igralo se za plasman. U utakmici za 5. mjesto Bosna BH Gas je bila bolja od Maglajlija (28:25), dok je u utakmici za 3. mjesto Zrinjski ubjedljivo savladao Borac (30:21).

U finalu su snage odmjerili domaća Bosna Prevent i Izviđač, a do trijumfa i to sasvim zasluženo došli su mladi rukometaši iz Ljubuškog, koji su slavili sa 25:23.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Faris Žiga (Bosna Prevent), najbolji strijelac je Ante Grbavac (Izviđač), dok je najbolji igrač turnira Ante Pavlak (Izviđač).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.