Kadeti Sarajeva pobjedom protiv Budućnosti do trofeja

Pobjednici turnira "Igraj fudbal, živi život"

Kadeti Sarajeva pobjedom protiv Budućnosti do trofeja

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaler Sarajeva savladali su danas podgoričku Budućnost (2:1) u finalu turnira "Igraj fudbal, živi život" koji se prethodnih nekoliko dana igrao na Otoci.

Obje ekipe u današnju finalnu utakmicu ušle su sa dosta opreza što je bilo i za očekivati. U prvih dvadesetak minuta nismo uspjeli vidjeti ozbiljniju priliku i igralo se većinom između dva kaznena prostora. Prvo je zaprijetilo Sarajevo kada je Đekanović nakon kornera šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Veliku šansu Budućnost je imala u 33. minuti kada je Bulatović u dva navrata ima zicer. Prvi udarac mu je odbranio golman Sarajeva, a nakon toga Bulatović je glavom poslao loptu pored gola bordo tima. U finišu prvog dijela zaprijetio je i Brnović, no nije uspio savladati golmana bordo tima.

U drugom poluvremenu gledali smo sjajan meč. Prvi gol vidjeli smo već u 47. minuti utakmice kada je Sarajevo povelo sa 1:0. Salčin je odlično šutirao sa dvadesetak metara i matirao golmana Budućnosti. Međutim, desetak minuta kasnije tim iz Podgorice je poravnao na 1:1 golom Brnovića.

Ipak, u 62. minuti Sarajevo je postiglo i drugi pogodak, a na 2:1 povisio je Arnes Junuzović koji je s vrha kaznenog prostora zatresao mrežu Budućnosti. Nakon drugog primljenog gola ekipa iz Podgorice zaigrala je dosta otvorenije u želji da što prije poravna na 2:2 i zadrži šanse za osvajanjem trofeja. Međutim, gosti nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti do kraja meča, te je Sarajevo na kraju zasluženo slavilo sa 2:1 i osvojilo trofej ovog turnira.

Turnir "Igraj fudbal, živi život", finale:

Sarajevo - Budućnost 2:1

Sarajevo: Dinar, Bradarić, Bešić, Đokanović, Islamović, Salčin, Sabljica, Nikolić, Imamović, Junuzović, Šahbazović, 

Budućnost Podgorica: Nikčević, Drešaj, Roganović, Obradović, Milić, Šabotić, Teipković, Brnobić, Vujović, Mugoša, Bulatović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi