Kadeti Sarajeva pobjedom u derbiju izbili na prvo mjesto

Omladinska PL BiH, 13. kolo

Kadeti Sarajeva pobjedom u derbiju izbili na prvo mjesto

Kadeti Sarajeva i Željezničara odigrali su zaostalu utakmicu 13. kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine, a gradski derbi završen je pobjedom Bordo tima sa minimalnih 1:0.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 4. minuti. Nakon što je domaća odbrana izgubila jednu loptu, Tukić se našao u šansi ali je njegov udarac bez problema ukrotio golman Sarajeva.

Početak utakmice obilježila je igra uglavnom na polovini Sarajeva, a loptu su u posjedu većinom imala ekipa Adina Mulaosmanovića. Sedamnaesti minut prvog dijela igre donio je i prvu priliku za Sarajeva, ali je udarac Resića završio u gol-autu.

Nakon šanse Resića uslijedio je period igre u kojem su bolje na terenu stajali mladi fudbaleri Sarajeva. 

Sredinom prvog poluvremena zatresla se mreža gostiju, strijelac je bio Smajlagić, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajd pozicije. Samo nekoliko trenutaka kasnije isti fudbaler je bio u dobroj prilici, ali je uputio loš prizeman centaršut.

Poslije prilike sa početka utakmice kadeti Željezničara su u 28. minuti imali imali dobru priliku nakon što su kombinovali Denis Žerić i Armin Bijedić, ovaj drugi je sa svega 7-8 metara loptu poslao iznad gola Sarajeva.

U 30. minuti Željezničar je imao dobru priliku iz slobodnog udarca, ali je Behram iskosa sa desne strane loptu poslao iznad prečke. U posljednjih deset minuta agresivnije, ali bez pravog rezultata, pa je prvo poluvrijeme okončano bez golova.

Drugo poluvrijeme počelo je slično kao i prvo, nešto otvorenijom i fanzivnijom igrom Željezničara, a već na startu drugog dijela Hadžić je zamijenio Bešiševića u ekipi Željezničara.

U 57. minuti Sarajevo je imalo najbolju priliku na utakmici. Halavać je uposlio Smajlagića, ovaj je gađao bliži ugao Abdulahovićevog gola, ali je lopta nakon šuta mladog napadača Sarajeva pogodila nekoga iz Željine odbrane, te je prošla tik pored stative i završila u korneru.

Tri minute kasnije Sarajevo je imalo dvije dobre šanse. Prvo je nakon slabije intervencije gostujućeg golmana udarac Pidre koji je išao u praznu mrežu, izblokirala je Željina odbrana. Samo nekoliko trenutaka kasnije dobru šansu nakon soloakcije ima je Resić, ali se Željin golman sjajnom intervencijom iskupio za prethodni kiks.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Želježničar je u 70. pokušao preko Behrama, ali je Isović bio siguran. Tri minute poslije Sarajevo je stiglo do vodstva. Šabanadžović je izgubio loptu na sredini terena, kontru je povukao Smajlagić, izdržao duel sa gostujućom odbranom, te na kraju loptu poslao pored nemoćnog Adbulahovića.

Željo je  do kraja pokušao doći do izjednačujućeg gola, ali je rezultat ostao onaj iz 73. minute. Sarajevo je ovom pobjedom izbilo na prvo mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.