Kadeti Širokog Brijega prvaci

Kadeti Širokog Brijega prvaci

Pred oko šestotinjak gledatelja kadeti Širokog Brijega postali su prvaci Bosne i Hercegovine nakon što su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca u finalu protiv kadeta Željezničara.

Gledali  smo dosta tešku i tvrdu utakmicu, malo prilika sa obje strane. Ekipa Željezničara imala je par odličnih prilika i udaraca na gol, ali siguran je na golu bio golman Širokog Kristijan Jajalo.

Susret se završio bez pogodaka 0:0,kao i u Sarajevu, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Prvi je pucao Bilać iz ekipe Širokog i promašio, a zatim za Željezničar Ašćerić koji također promašuje. Dino Mendeš je pogodio za prvo vodstvo Širokog, a Đip Semir promašio. Zatim opet slijedi promašaj Ivana Ljubića, a Đokara izjednačuje na 1:1. Crnjac Josip je pogodio za novo vodstvo od 2:1 i tada na scenu stupa golman Širokog koji brani još jedan udarac Nihadu Švraki, ukupno drugi obranjeni, a za kraj odlučujući penal izvodi kapetan kadeta Širokog Mario Kvesić, pogađa i donosi veliko slavlje igračima i navijačima Širokog. Cijela utakmica je prošla u fer, korektnom i sportskom ozračju, na kraju su obe ekipe dobile pljesak za predstavu na terenu.

Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je Zdenko Bilać koji je zabio 23 gola tijekom prvenstva,a najbolji igrač i junak današnje utakmice sasvim zasluženo je golman kadeta Širokog Brijega Kristijan Jajalo.


ŠIROKI BRIJEG - ŽELJEZNIČAR 3:1 (0:0)

Stadion Pecara. Gledalaca 600. Sudija: Radoslav Vukasović (Trebinje), asistenti: Šemso Brzović i Zlatan Bećirović (oba Tuzla). Žuti kartoni:  Kukavica, Jajalo (Široki Brijeg), Dokara (Željezničar). Strijleci iz penala: Mendeš, Crnjac i M. Kvesić za Široki Brijeg, a Dokara za Željezničar.

ŠIROKI BRIJEG: Jajalo, Karačić, Crnjac, Kurbaša, Mendeš, Kukavica, Hrkać (od 70. Kovačić), Ljubić, Ćorić (od 33. I.Kvesić), M. Kvesić, Bilać. Trener:  Niko Kovačić.
ŽELJEZNIČAR: Tabaković, Brković (od 54. Silajdžić), Suljić, Muhasilović, Aščerić,  Prutina, Zolotić (od 78. Svraka), Čopra (od 47. Pecikoza)), Zeba (od 78. Svraka), Kalkan Đip. Trener: Admir Adžem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti