Kadeti Slobode protutnjali Grbavicom

Premijer Omladinska liga BiH - prva polufinala

Kadeti Slobode protutnjali Grbavicom

Završnica prvenstav Premijer Omlaidnske lige BiH ulazi u samu završnicu. Nakon što je odigrano svih 27 kola u redovnom takmičenju (trokružni sistem) po dvije najbolje ekipe i kod kadeta i juniora iz grupa Sjever i Jug plasirali su se u završnicu.

Kod kadeta je u Banja Luci banjalučki Borac kao drugoplasirana ekipa grupe Sjever dočekala najbolju ekipu iz grupe Jug sarajevski Olimpik. Banjalučani su stekli minimalnu prednost od 1:0, a gol odluke postigao je Ozren savić u 72 minuti.

Na Grbavici je drugoplasirane ekipa iz grupe Jug, Željezničar dočekao prvoplasiranu momčad iz grupe Sjever, tuzlansku Slobodu. Izabranici denisa Sadikovića kadeti Slobode sa 0:3 su prosto razbili izabranike Admira Adžema i smijemo se usuditi konstatovati da je Sloboda prvi finalista za prvaka u kategoriji kadeta.

Revanš susreti igraju se u srijedu u Vogošći i Tuzli sa početkom u 17,00 sati.

Kod juniora reprizu finala juniorskog Kupa igraju prvak grupe JUg i osvajač Kupa Sarajevo i drugoplasirane ekipa sa Sjevera Sloboda. Tuzlaci su na Tušnju stekli prednost od 1:0 pogotkom damira Murselovića u 39 minuti.

U drugom veoma zanimljivom susretu u Mostaru, drugoplasirana momčad iz grupe Jug, Zrinjski je dočekao prvaka u grupi Sjever i zvaničnog prvaka naše zemlje  od prošle godine u konkurenciji juniira zenički Čelik. Rezultat je bio 1.1,a strijelci bili za domaće Mile Pehar u 12, a za goste iz zenice, Denis Bošnjak u 58 minuti.

Revanš susreti se igraju u četvrtak u 18 sati u Zenici i na Koševu.

Juniori: Sloboda - Sarajevo 1:0

Stadion Tušanj u Tuzli. Strijelac: 1:0 – Murselović (23).

SLOBODA: Divković, Efendić (od 88. Huko -), Sućeska, Zukić, Salihović, Aljukić, Zonić, Murselović (od 75. Muminović), Bekić (od 90. Ramić), Jaganjac (od 83. Halilčević -), Mešanović (od 64. Mandćić). Trener: Sakib Malkočević.
SARAJEVO: Mujaković, Logić, Čakal (od 46. Trebinjac), Dupovac, Čizmić (od 46. Ramić), Mehmedi (od 55. Bećirević), Nuhić, K. Handžić, Bašić (od 55. Peljto), Šeko, A. Handžić. Trener: Dženan Uščuplić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.