Kadeti Slovenije u Zenici bolji od BiH
Slovenci su danas bili agresivniji u fazi odbrane, ali i odlučniji prema naprijed što im je na kraju donijelu pobjedu rezultatom 1:2 i revanš za poraz u utorak identičnim rezultatom od domaće selekcije

Gosti uzvratili za poraz u prvom meču

Kadeti Slovenije u Zenici bolji od BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici u prijateljskoj utakmici rezultatom 1:2 poražena od selekcije Slovenije.

Ovo je bila druga utakmica, podsjetimo u prvoj koja je igrana u utorak slavili su izabranici Adina Mulaosmanovića rezultatom 2:1.

Gosti su od početka ušli ozbiljno u utakmicu, igrali su dosta agresivnije i hrabrije prema naprijed, nego što ej to bio slučaj u prvom meču odigranom prije dva dana. Slovenija je povela u 29.minuti, a strijelac za 0:1 bio je Benjamin Šešak. Nakon gola gostiju, probudili su se izabranici Adina Mulaosmanovića, tako da su do izjednačenja došli u 35. minuti kada je gol za 1:1 postigao Silvio Ilinković i tako stvari vratio na početak. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjena, tako da se s rezultatom 1:1 otišlo na odmor.

Gosti su bolje otvorili i drugi dio utakmice, a gol za novo vodstvo Slovenije 1:2 postiže u 37. minuti David Bosilj na asistenciju Benjamina Šeška. Domaći nogometaši pokušavali su na sve načine da izjednače rezultat, a najbliže golu bio je Andrija Drljo u 72. minuti, kada njegov udarac sjajno brani gostujući golman. Do kraja utakmice nije bilo izglednih prilika tako da je utakmica okončana rezultatom 1:2 (1:1) za selekciju Slovenije.

Bosna i Hercegovina-Slovenija 1:2 (1:1)

Golovi: 0:1 Šeško (29’), 1:1 Ilinković 37’, 1:2 Bosilj (53’)

Bosna i Hercegovina: Faris Krkalić, Amar Dedić, Belmin Bobarić, Amar Kvakić, Silvio Ilinković, Amel Muratović, Ammar Džuderija, Adnan Alagić, Hamza Gasal, Ajdin Mujanović, Ajdin Jusupović. Igrali su još: Amar Drina, Andrija Drljo, Madžid Šošić, Lejs Pličanić, Alden Šuvalija, Patrik Bošnjak, Bakir Hukić. Selektor: Adin Mulaosmanović.

Slovenija: Žan-Luk Leban, Domen Zaišek, Žiga Dajčman, Žiga Laci, Luka Vuković, Benjamin Šeško, David Flakus Bosilj, Žiga Slaviček, Matic Krašovic, Anže Sojer, Domen Žur. Igrali su još: Gašper Pečnik, Nick Perc, Žan Vipotnik, Vanja Panič. Selektor: Aleksandar Radosavljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi