Kadeti su i dalje na SP-u: Počinje borba za deveto mjesto

Razigravanje za što bolju poziciju

Kadeti su i dalje na SP-u: Počinje borba za deveto mjesto

E. Škorić

Kadetska bosanskohercegovačka košarkaška reprezentacija igra danas meč protiv Tajvana.

Naši kadeti su jučer poraženi od Australije sa 75:72, pa su ostali bez plasmana u četvrtfinale, što je bila velika želja svih igrača, stručnog štaba, navijača...

Ostaje, za utjehu, da se borimo za što bolji plasman od devetog do 16. mjesta. 

Izabranici Josipa Pandže će tako danas od 18:15 sati odmjeriti snage s Tajvanom, kojeg je jučer u osmini finala razbila Španija.

Tajvan je u grupi A doživio tri uvjerljiva poraza od SAD-a, Turske i Egipta i vjerujemo da će naši momci s lakoćom doći do pobjede. 

Eventualnom pobjedm nad Tajvanom, igrat ćemo prtoiv Malija ili Dominikanske Republike u borbi od devetog do 12. mjesta. U drugom dijelu žrijeba su Argentina i Kina, odnosno Egipat i Finska.

U svakom slučaju, evropski prvaci su dostojanstveno branili boje naše države i pred mnogim od njih je blistava budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi